Dakisolatie en gevelisolatie in Moordrecht
08 juli 2021 
2 min. leestijd

Dakisolatie en gevelisolatie in Moordrecht

Leemverf afwerking schuin dakEindresultaat met witte leemverf op luchtzuiverende platen. Wij hebben samen met de opdrachtgever besloten de hanenbalk in het zicht te houden.

Leemstuc sahara beigeHet eindresultaat met basisleem op houtvezelisolatie afgewerkt met leemfinish Yosima sahara beige van Claytec. 

In Zuid-Holland aan het Westeinde in Moordrecht hebben wij deze dijkwoning uit 1733 voorzien van dakisolatie met vlas en de afwerking geschilderd met leemverf. En tevens hebben wij een deel van de gevel geïsoleerd met houtvezel isolatie en afgewerkt met leemstuc. Er is gekozen voor 14 centimeter vlasisolatie met een Rd-waarde van 3,7. Het geheel is afgewerkt met leemstuc dat zorgt voor een stabiele luchtvochtigheid in huis en het buffert tevens warmte.


Over de schrijver
Ik ben in 2020 mijn eigen ecologische isolatiebedrijf °Climatedeal gestart om de voordelen van het ecologisch en gezond isoleren van woningen op de kaart zetten. Mijn missie daarbij is het 'gezonde alternatief' van isoleren tussen de oren en in de huizen van zoveel mogelijk mensen te krijgen. Ik ben opgeleid als architect in Delft. Met dit blog wil ik mijn kennis delen met jou.
Reactie plaatsen