Gevelisolatie en dakisolatie in Bilthoven
02 september 2021 
2 min. leestijd

Gevelisolatie en dakisolatie in Bilthoven

Gevelisolatie houtvezel

In Utrecht aan 1e Brandenburgerweg in Bilthoven hebben wij deze woning voorzien van gevelisolatie en dakisolatie van houtwol. Er is gekozen voor 8 centimeter houtwol isolatie van Gutex met een Rd-waarde van 2,2. Het geheel is afgewerkt met hechtleem en Leemfinish Duro Dover wit en Congo Groen van Tierrafino.


Leemfinish


Op de zolder werd het voorheen in de zomer onaangenaam warm. Bij buitentemperaturen van 30 tot 35 °C en de volle zon brandend op de zwarte dakpannen kon het binnen gerust 40 °C worden. Daarom hebben we gekozen voor houtwol isolatie vanwege zijn goede warmteopslagcapaciteit waardoor de warmte langer buiten blijft. Nadat we de isolatie hadden geplaatst viel het de bewoners al op dat het in de zomer een stuk koeler bleef op de zolder.


Voordat we de dakisolatie konden plaatsen hebben we eerst slecht geplaatste en te dunne isolatie van piepschuim verwijderd. Tevens hebben we de bestaande dakconstructie dampopen gemaakt door de bitumen onder de dakpannen te doorboren. Het geheel is afgewerkt met hechtleem en Leemfinish Duro Dover wit van Tierrafino.Over de schrijver
Ik ben in 2020 mijn eigen ecologische isolatiebedrijf ┬░Climatedeal gestart om de voordelen van het ecologisch en gezond isoleren van woningen op de kaart zetten. Mijn missie daarbij is het 'gezonde alternatief' van isoleren tussen de oren en in de huizen van zoveel mogelijk mensen te krijgen. Ik ben opgeleid als architect in Delft. Met dit blog wil ik mijn kennis delen met jou.
Reactie plaatsen