Vloerisolatie en plafondisolatie in Den Haag
16 december 2021 
4 min. leestijd

Vloerisolatie en plafondisolatie in Den Haag

Plaatsen van houtwol isolatie tussen de vloerbalken via de kruipruimte

In Zuid-Holland aan de Hoefbladlaan in Den Haag hebben wij een woning uit 1953 voorzien van vloerisolatie van houtwol en geluidisolatie van gerecycled katoen in het plafond. Er is gekozen voor 14 centimeter houtwol isolatie van Gutex met een Rd-waarde van 3,85.


Luchtdichte en dampopen folieWinddichte en dampopen folie naar de kruipruimte toe


In het plafond is er gekozen voor 8 cm textielisolatie van metisse en 2 cm houtvezelplaat dat later wordt afgewerkt met leemstuc door Peter Noordam van Ecostuc Nederland.

Textiel isolatie boven rachelwerk in het plafond


houtvezelplaatHoutvezelplaat in halfsteensverband bevestigd aan het houten rachelwerk in het plafond. Schotels worden later bevestigd.


Energiebesparing

De bewoners hebben tijdens allerlei verduurzamingsmaatregelen aan hun huis hun energiegebruik steeds gemonitord met een energieverbruiksmanager. Nadat wij de vloer hebben geïsoleerd merkten ze een aanzienlijke energiebesparing op. Daarnaast zagen ze een verbetering in de luchtvochtigheid in huis en hadden ze geen last meer van tocht vanuit de kruipruimte.

Over de schrijver
Ik ben in 2020 mijn eigen ecologische isolatiebedrijf ┬░Climatedeal gestart om de voordelen van het ecologisch en gezond isoleren van woningen op de kaart zetten. Mijn missie daarbij is het 'gezonde alternatief' van isoleren tussen de oren en in de huizen van zoveel mogelijk mensen te krijgen. Ik ben opgeleid als architect in Delft. Met dit blog wil ik mijn kennis delen met jou.
Reactie plaatsen